Kategoriat

heinäkuu 2022
ma ti ke to pe la su
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Lue aiheittain

Tehokkuuden toiveuni HYVAn vuosikokouksen alustus

26.3.2015

VILLE YLIASKA alustus väitöskirjansa  TEHOKKUUDEN TOIVEUNI  teemasta  hyvinvointivaltiosta kilpailuvaltioon

Yliaska_alustus

Helena Karannon kommentin kalvot

Karento kommentti

Äänite alustuksesta mukaan lukien Karennon kommentti

 

 

 

Hallitusohjelma/Hyva

22.3.2015

Hallitusohjelma elämän puolelle

Vedenjakaja

Usein sanotaan, että valta, seksi ja kuolema on yhteiskunnan käyttövoimia. Miksi ei yhteistyö, rakkaus ja elämä? Mikäli olemme vedenjakajan valta, seksi ja kuoleman puolella olemme konfliktilähtöisen politiikan ja sodan puolella, kun taas vedenjakajan toisella puolella olemme rauhan ja uuden luovan yhteiskunnan puolella.

Ehdotuksemme ovat kaikki lähtöisin vedenjakajan yhteistyö, rakkaus ja elämän puolella.

Ehdotukset

1) Keskiolutkeskusteluun ehdotus: Kauppiaiden tulee tarjota sekä alkoholitonta, ykkösolutta, kakkosolutta ja kolmosolutta samankaltaisesti, yhtä näkyvästi liikkeissään (muutoin menettää luvan). Näin kulutus siirtyy miedompiin oluihin ja kansanterveys paranee.

2) Alv pois sosiaalialan palvelumikroyrityksiltä (kampaamot, parturit, jalkojenhoitajilta, hierojilta). Tämä lisää sekä työllisyyttä että elämänsisältöä ihmisille.

3) Työttömyysturva mikroyrittäjille. Mikroyrittäjien työttömyysturva muiden tasolle.

4) SOTE- palvelujen vastuuhenkilöt. Jokaisella asiakkaalla on oma vastuuhenkilönsä, joka vastaa siitä, että asiakkaan palvelut ovat ok, oli kyse sitten kelasta, kunnasta, sairaalasta jne..

Tämä edellyttää, että SOTE -organisaatiot suunnitellaan asiakkaasta lähtien. Vastuu siirtyy ainoastaan hallitusti uudelle henkilölle. Tämä säästää valtavasti resursseja ja on paljon nykyistä systeemiä tehokkaampi. Samalla se on huomattavasti parempi ja inhimillisempi ihmisille. Kannattaa hyödyntää onnistuneita kokeiluja.

5) Ei ole hyväksyttävää, että gynekologisia palveluita saa vain yksityislääkäreiltä. Ne on järjestettävä perusterveydenhuollossa. Nykyjärjestelmässä erityisen vaikea tilanne on tyttöjen, nuorten naisten ja iäkkäiden naisten kohdalla.

6) Yleinen työaika 6 tunniksi. Näin ihmisille vapautuu energiaa hoitaa toisia ja itseään, harrastaa ja elää. Tutkimusten mukaan tämä on tehokkaampaa kuin 8 tunnin työaika. Samalla vapautuu aikaa kuluttaa mm. kulttuuripalveluja ja näin työllistää esimerkiksi kulttuurityöntekijöitä. Elämän hyväkierre alkaa.

7) Akateeminen (esimerkiksi Suomen Akatemia) tutkimus eläkevakuutuksista, vakuutuslaitosten sijoitusten eettisistä perusteista, vakuutusturvan riittävyydestä ja ennen kaikkea eläkevakuutusten ja sen uudistusten sukupuolivaikutuksista.

8) Julkishallinnon laskuja ei saa antaa perintätoimistoille ja ulosottoon. Ulosoton kautta pienikin sairaalalasku kasvaa varattoman ihmisen maksukyvyn saavuttamattomiin. Seurauksena vain ihmisen talouden kurjistuminen ja lopuksi yhteiskunnalle lisää kuluja.

 

1 comment to Tehokkuuden toiveuni HYVAn vuosikokouksen alustus

  • hyvinvointivaltion kustantaja

    just joo toisten rahojen kuluttajien yhdistys, hyi vittu hävetkää

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>