Kategoriat

huhtikuu 2024
ma ti ke to pe la su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Hyvinvointivaltion vaalijat ry vuosikokous 22.2.2024

Hyvinvointivaltion vaalijat ry:

 Vuosikokous 22.2.2024 klo16 Oodissa ryhmätila 8 tai

videopuhelun linkki: https://meet.google.com/aqw-qjui-itf 

Vuosikokouksessa käsitellään yhdistyksen sääntöjen mukaisesti seuraavat asiat:

  1. kokouksen avaus
    2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa
    3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus
    4. hyväksytään kokouksen työjärjestys
    5. esitetään tilinpäätös, vuosikertomus ja tilintarkastajien lausunto
    6. päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
    7. vahvistetaan toimintasuunnitelma, tulo- ja menoarvio sekä liittymis- ja jäsenmaksujen suuruudet
    8. valitaan hallituksen puheenjohtaja ja muut jäsenet
    9. valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastaja ja heille varatarkastajat
    10. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat.

HYVAN säännöt eivät salli netitse äänestämistä vuosikokouksessa, mutta keskusteluun voi osallistua.

Vuosikokouksen jälkeen keskustellaan, siitä millainen hyvinvoinnin mittari pitäisi kehittää BKT:n tilalle. Voisiko HYVA käynnistää siitä hankkeen?

Ehdokkaita hallitukseen toivotaan.

Tervetuloa

Juha Nurmela

Puheenjohtaja

Hyvinvointivaltion vaalijat ry:n toimintakertomus vuodelta 2023

HYVA on yhdistys, joka kerää ja jakaa tietoa pohjoismaisen hyvinvointivaltion paremmuudesta verrattuna muihin valtiollisiin järjestelmiin. Tämän periaatteen mukaisesti on toimittu vuonna 2023.

Hallinto:

Hallitukseen ovat kuuluneet puheenjohtajana Juha Nurmela, Anja-Riitta Ketokoski (varapuheenjohtaja), Raisa Baer (sihteeri ja myös rahastonhoitaja 1.9.2023 alkaen) Einari Rautio. (rahastonhoitaja 31.8. 2023 asti,), Leena Eräsaari, Olli Nylander, Tuula Vuori-Salo, Sari Näre, Marja Vaarama ja Johanna Helle. Hallitus kokoontui viisi kertaa. Raisa Baerille siirrettiin rahastonhoitajan tehtävät elokuussa 2023

Toiminnantarkastajana oli Leena Hietaniemi ja varatoiminnantarkastajana Olli Salin.

HYVAN postituslistalla oli noin 120 hyvalaista, joista 55 maksoi 15 euron jäsenmaksun.

Tilinkauden tulos oli 2 217,25 euroa ylijäämäinen.

Sääntömääräinen vuosikokous pidettiin maanantai 23.5.2022 Oodissa

Toiminta:

Anja-Riitta Ketokoski oli HYVAn edustajana Bien perustuloverkostossa ja Suomen YK-liitossa.  Leena Eräsaari oli HYVAn edustaja EAPN-Finissä.

Osallisuus-media sivustoa pidettiin aktiivisena. Vuoden alkupuolella, kesäkuun loppuun Kallavuo taittoi ja toimitti sitä palkkatuella, sen jälkeen Osallisuus-media oli tauolla. Sen sijasta lähettiin Nurmelan koostamia viikkokirjeitä, joissa jaettiin tietoa kiinnostavista nettilinkeistä. Loppuvuodesta 2022 Kallavuon aloitti podcastin tuottamisen opiskelun. Ensimmäiset kokeilut valmistuivat joulukuussa 2022 ja tammikuussa 2023.

Eduskuntavaaleihin laadittiin Hyvinvointivaltion vaalijat ry:n vaaliteemat ikäihmisten oikeuksista. Ne ovat ehdokkaille esitettyinä kysymyksinä.

Sari Näre järjesti keskustelutilisuuden työttömyydestä 12.2.2023 kaupungintalolla.

HYVA osallistui 18.5.2023 Tampereen sosiaalifoorumiin Arto Ojapellon verotuksen järjestelmävikoja koskevalla alustuksella.

HYVA osallistui 2-3.9.2023 pidettyyn Suomen sosiaalifoorumiin kahdella tilaisuudella. Yhtenä tilaisuutena oli idea vaihtoehtoisesta uutisstudiosta. Sille anottiin Kordelinin säätiöltä apurahaa, jota ei saatu. Marraskuun alussa oli idean tiimoilta tapaaminen, johon osallistui ihmiset Vapaus valita toisin verkosta, Suomen Attacista ja Suomen työttömien yhdistyksestä. Sovittiin, että kehittelyä jatketaan vuoden 2024 alussa.

Loppuvuodesta suunniteltiin tilaisuutta hyvinvointialueiden toimintaedellytyksistä ja taloudesta.

Loppuvuodesta 2023 lähtettiin Sosiaalidemokraattien, Vasemmistoliiton ja Vihreiden puheenjohtajille vetoomus yhteisen vaihtoehtobudjetin laatimisesta. Perusteena oli se, että sellainen olisi uskottavampi kuin puolueiden erilliset vaihtoehtobudjetit.

HYVAN toimintaa haittasi jonkin verran alkuvuoden rahastonhoitajan laiminlyönnit palkkatuen hakemisessa ja laskujen maksamisessa. Hallitus päätti Nurmelan ehdotuksesta, että rahastonhoitaja ja puheenjohtaja korvaavat yhteisvastuullisesti tappiot siten, että vuoden 2023 lopussa HYVAn tilillä on rahaa saman verran kuin 1.1.2023. Näin on menetelty.

Kotisivun www.hyvinvointivaltio.fi sivusto on edelleen olemassa, mutta tarvitsisi uudistuksen. HYVAN Facebook sivu on ollut tiedotuskanava sähköpostilistan lisäksi.

Yhdistyksen kotisivu (www.hyvinvointivaltio.fi) on Zooner palvelimella (www.zoner.fi). Vuotuinen ylläpitokustannus on merkittävä menoerä, kuten myös Osallisuus-median ylläpito.

Koko vuoden ajan tiedotettiin hyvalaisista tilaisuuksista, Osallisuus-median ja muista artikkeleista sekä julkaisuista HYVAN postituslistalla oleville ja HYVAn Facebook ryhmässä.

Hyvinvointivaltion vaalijat ry:n hallitus 1.2.2024

———————————————————————————————————————————–

Hyvinvointivaltion vaalijat ry:n toimintasuunnitelma vuodelle 2024

Vuonna 2024 HYVA jatkaa pohjoismaisen hyvinvointivaltion vaalimista järjestäen seminaareja ja työpajoja yksin ja yhdessä muiden yhdistysten kanssa sekä toimimalla pohjoismaisen hyvinvointivaltion puolesta julkisuudessa.

Vuosikokouksen lisäksi on mm. seuraavaa toimintaa: HYVA jatkaa Suomen YK-liiton ja EAPN-Finin sekä BIEN-perustuloverkoston jäsenenä. Alkuvuodesta järjestetään tilaisuus Hyvinvointialueiden toimintaedellytyksistä ja taloudesta (alustana Olli Savela) Haetaan kumppanijärjestäjä.

Jatketaan Osallisuusmedia.fi sivuston ylläpitoa ja toimittamista. Mahdollisesti vuoden 2024 aikana julkaistaan myös jokunen podcast haastattelu.

Osallisuus-median tavoitteena on saada eri tahot huomaamaan yhteistyömahdollisuudet suomalaisten oikeuksien ja hyvinvoinnin puolustamisessa. Hankkeessa yritetään saada järjestöt yms. tuottamaan uutissivustolle artikkeleita ja toivottavasti osallistumaan kustannuksiin. Tähän liittyen jatketaan marraskuussa 2023 aloitettua vaihtoehtoinen uutisstudio idean kehittelyä muiden yhdistysten. Vuoden loppupuolella olisi mahdollista saada palkkatukea hankkeelle, mutta vain 50 %. Jos hanke muiden yhdistysten kanssa osoittautuu järkeväksi, niin etsitään rahoitusta palkkatuen omarahoitukselle.

Toisena hankkeena voisi olla uudenlaisen hyvinvointimittarin/ -mittariston kehittely. Se olisi tarjouma Orpon hallitukselle. joka ohjelmassaan luvannut julkaista hyvinvointi mittarin. Tämä voisi käynnistyä muutamalla luennolla ja ryhmäkeskusteluilla. Tukea voisi hakea Sitran tulevaisuusvalta projektilta (Sitran Tulevaisuusvalta-ohjelmaan haetaan mukaan tiimejä kokeilemaan ja yhteiskehittämään keinoja tulevaisuusvallan laajentamiseen. Tiimeille Sitra tarjoaa sparrausta, rahoitusta omalle kokeilulle ja mahdollisuuden vertaistukeen. Rahoitus olisi10 000 euroa. https://www.sitra.fi/artikkelit/haku-tulevaisuusvalta-ohjelmaan/)

Seurataan Venäjän ja Ukrainan sota tuo tullessaan köyhille ja ylipäänsä hyvinvointivaltiolle.

Järjestetään mahdollisuuksien mukaan seminaari- ja keskustelutilaisuuksia hyvinvointivaltioon liittyvistä aiheista yksin tai kumppaneiden kanssa. Tuetaan mahdollisuuksien mukaan eri paikkakuntien sosiaalifoorumeita sekä muita vastaavia, hyvalaisten järjestämiä, tilaisuuksia.

Tiedotetaan hyvalaisista tapahtumista, artikkeleista ja julkaisuista postituslistalla ja Facebook ryhmässä. HYVA viestittää postituslistalla myös hyvalaisista kansalaisaloitteista kannustaen niiden allekirjoittamiseen.

(Käynnistetään neuvottelut Vapaus valita toisin ry:n ja muiden kiinnostuneiden yhdistysten kanssa yhdistymiseksi uudeksi yhdistykseksi. HYVA on valmis yhteistoimintaan myös ilmaston lämpenemisen hidastamiseksi. )

Pyritään kasvattamaan jäsenmäärää ja hankkimaan tukimaksuja.

HYVAN budjetti 2024

Kotisivu ja osallisuus media.

photoshop. word paketti                              1206

pankin kulut                                                360

Jäsenmaksut  yhdistyksille                          200

Omat tilaisuudet                                         244

Yhteensä 2000

Tulot

jäsenmaksut 100 kpl a´15 €                    1500

tilikauden tappio                                         500

Yhteensä 2000

Juha Nurmela

Puheenjohtaja

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>